Heeft u vragen?

Heeft u een vraag over uw behandeling?

Graag verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met onze assistente.

Wij zijn hiervoor bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 14.00.

Heeft u een vraag over onze tarieven of uw tandartsrekening?

Graag verwijzen wij u naar de website ‘Alles over het gebit‘ voor tarieven of de website ‘Infomedics‘ voor vragen over uw factuur.

Indien u hiermee onvoldoende geholpen bent kunt u natuurlijk ook even contact opnemen met de assistente op bovengenoemd telefoonnummer.

Heeft u een klacht, probleem of voelt u zich niet begrepen?

Wanneer u tevreden bent over uw behandeling horen wij dit natuurlijk graag!

Maar als u onverhoopt ontevreden bent, horen wij dit graag ook van u. Wij adviseren u om het gesprek met uw behandelaar aan te gaan. Het is raadzaam in dit geval een afspraak met uw behandelaar te maken, zodat er voldoende tijd voor u wordt gereserveerd. Tijdens dit gesprek kunnen veel onduidelijkheden worden besproken en dit lost vaak al veel op. De behandelaar legt uit waarom hij/ zij op een bepaalde manier heeft gehandeld, de patiënt krijgt mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Het Tandheelkundig Informatie Punt kan de patiënt advies geven over vragen over de behandeling of declaratie. TIP is de plek waar u aan kunt kloppen met uw vragen, zij zijn telefonisch bereikbaar op 0900-2025012.

Mocht het gesprek met uw behandelaar en/of de informatie van TIP onverhoopt niet leiden tot een oplossing? Dan kunt u een beroep doen op de Klachtenregeling van de beroepsvereniging van uw behandelaar. Meer informatie hierover vindt u op de website van de ANT

U kunt hier de folder openen.